Investeringsrådgivning


Investeringsrådgivning har igennem mange år været overladt til bankernes rådgivere. De fleste har investeret i en blanding af bankens samarbejdspartnere indenfor forskellige investeringsforeninger.Investeringsrådgivning

Hvis man investerer i aktier og/eller obligationer, så påtager man sig en risiko. En risiko for udsving i kurserne. Men fordi man f.eks. tjener 1-2% på en obligationsinvestering, så betyder det ikke at man faktisk tjener noget overhovedet. Der er omkostninger til banken/pensionsselskabet, og der er indirekte omkostninger til investeringsforeningen – hvis man investerer som de fleste danskere gør.

Omkostningerne kan nemt udgøre 2% og i flere tilfælde en del mere end det. Er det fair at betale så meget for det? Tja, det er oftest fordi man ikke ønsker selv at skulle sætte sig ind i en masse om investering, at man overlader det til andre. Når man gør det, så koster det naturligvis. Vores spørgsmål går mere på, om man måske kan spare sig til et endnu større afkast – UDEN at ændre på risikoprofilen.

Investering af pensionsmidler

Har du skiftet job én eller flere gange i dit arbejdsliv, hvor dine pensionsmidler så står i flere selskaber? Så har du måske mødt en bankrådgiver, hvor deres investeringsrådgivning går på at samle pengene i banken. Eller det nye pensionssselskab, foreslår at samle det ved dem. Argumentet er overblik og måske lavere omkostninger. Men har man fået det større overblik og har man fået lavere omkostninger? Kan omkostningerne komme længere ned?

Vi bruger tid på, at finde et alternativ. Vi ser om der er procenter at spare på investeringerne, og om afkastet har været tilfredsstillende historisk. Kan vi finde et alternativ kan der være mange penge at spare/tjene – specielt fordi pensionsmidler oftest står og blomster i mange år. Som skrevet andetsteds her på hjemmesiden, kan en forskel på 1 % udgøre 1 million kroner.

Det kan også være, du sparer op på en privatordning fordi du ikke har en overenskomst eller blot fordi du ønsker at spare mere op. Lad os også se på den ordning. Den vil givetvis også kunne gøres anderledes.

Eller er du funktionær med mulighed for selv at vælge, hvor du vil placere dine pensionsopsparinger – så vil der igen højst sandsynligt være muligheder for dig.

Investering af frie midler

Har du penge investeret i frie midler, så er der både masser af regler rent skattemæssigt at forholde sig til – samt der er stadig muligheden for at se nærmere på omkostningerne i de forskellige forslag bankerne kommer med. Det kan være, der betales et porteføljegebyr samtidigt med de indirekte omkostninger. Det kan også være forskellige præstationsafhængige omkostninger, der er med til at øge omkostningen ved at investere.

Sandbæk Finans kan måske hjælpe til at finde et alternativ, hvor omkostningerne kan reduceres uden at ændre på risikoprofilen.

InflationInflation

Inflationen æder det sidste af det positive afkast man får. I øjeblikket er afkastet forholdsvist lavt (efter omkostninger), og alt efter hvor aggressivt man investerer/giver fuldmagt til at andre investerer, så kan det nu koste penge at investere i sikre papirer.

Vi kan ikke komme udenom inflationen, men måske kan afkastet efter omkostninger øges en smule, så man undgår at man på trods af et positivt afkast mindsker værdien af sine penge.

 

Investeringsrådgivning fra Sandbæk Finans

Lad os få et overblik over dine investeringer og omkostninger, så kan vi danne os et indtryk af, om det kan gøres billigere. Den første snak er helt gratis.

Vi laver efterfølgende en aftale om det videre forløb.

Den årlige pakkepris for investeringsrådgivningen udgør en halv procent af det investerede beløb – dog minimum 6.000 kr., men da investeringsrådgivning kan veksle meget i kompleksitet kan denne pris blive højere – men det aftales på forhånd, så der ikke kommer nogle overraskelser for dig i forløbet.